Wednesday, March 14, 2012

Tabletit Suomessa: iPadeja 150000, Androideja 20000

Tietokone reporting:
Mobiililaiteiden määrän kasvu on ollut viime vuonna räjähdysmäistä niin Suomessa kuin muuallakin – eikä loppua ole näkyvissä. Tablettien yleistyminen kiinnostaa etenkin sisällöntuotannon kanssa työskenteleviä. Sanoma on selvittänyt tilannetta, ja toteaa iPadien hallitsevan Suomen tablet-kenttää suvereenisti.
Sanomilla on jo yli 50 mobiilisovellusta tai mobiililaitteille optimoitua sivustoa, tunnetuimpina Ilta-Sanomien ja Helsingin Sanomien mobiilisivustot.
Näiden liikennetietojen perusteella arvioidaan, että iPadien määrä Suomessa on joulun jälkeen ylittänyt 150 000 laitteen rajan. Android-tabletteja on noin 20 000.
Lähes puolet Sanoman mobiililiikenteestä tulee Applen päätelaitteista, iPhonesta ja iPadista. Android-laitteista tuleva liikenne on noin 20 prosenttia kokonaismäärästä. Sekin on kasvussa ja noussee Symbianin ohi lähikuukausina. Windows-puhelinten osuus luonnollisesti oli vielä olematon.
Laitteiden yleistyminen näkyy mobiilisivujen käytössä. Sekä Ilta-Sanomien että Hesarin mobiiliversioiden kävijämäärät tuplaantuivat viime vuonna yli 350 000 eri viikkokävijään.
 http://www.tietokone.fi/uutiset/tabletit_suomessa_ipadeja_150000_androideja_20000

No comments:

Post a Comment